Multimedia

Teatermask, den moderna människans mask är en multimediaproduktion om ämnet Teatermask som kom ut 1998.

Materialet ligger samlat på 2 cdskivor, den ena som ett smörgåsbord dukat med massor av information associerad till ämnena mask, smink, peruker.
Du får ta del av text och bilder om specialeffekter, färg, ljus, form, material och arkivbilder från: Dramaten, Stadsteatern, Stadsmuséet, Drottningholms Teatermuseum, Beata Bergström, Bengt Lanzelius, Eva Lagergren och André Lafolie.

Den andra delen är utformad som en egen interaktiv teater där du kan sminka skådespelare till rollerna i Shakespeares Romeo och Julia, med attribut från 1000-talet till modern tid. Du välja mellan att sminka Philip Zandén, Inga Gill, Hans Lindgren, TuvaLisa Rangström, Lottie Ejebrandt och Mats Helin till någon av pjäsens roller. Pjästexten finns också med för utskrift.

Programmet finansierades med hjälp av KKstiftelsen och Stiftelsen Framtidens Kultur.

Vi som arbetade fram programmet var Jan Strandh, vars ypperliga programmering gjorde det hela mycket lekfullt, Lena Brisman som agerade bollplank och deltog i arbetet med att utforma vissa komplicerade interaktiva delar visuellt, Kjell Westling som skapade all musiken och Eva Lindgren som födde idén, skapade och letade bilder, sökte finansieringen och ansvarade för hela produktionen och lanseringen.

Vill du vet mer om mask? Kolla på http://www.maskdesign.se

Lämna ett svar