AKTUELLT

Avtäckning skulpturerna i Vadstena Folkets Park

Avtäckning skulpturerna i Vadstena Folkets Park

Avtäckning Vadstena Skulpturpark den 6/6 2019

Medverkar som en av de fyra första skulptörerna i Artcamps projekt att förvandla Vadstena folkets park till en skulpturpark.

Mitt bidrag heter ”Spara sista dansen till mig”.

Tänkte först göra en mekanisk dansbana och kontaktade Tore Göranzon, Boets uppfinnarjocke, för att få hjälp med konstruktionen, men tänkte sen att det kan bli för krångligt, med rostande mekanik mm, så jag gjorde i stället ett porträtt på honom och hans fru Irene, för de har ju rötter här och har träffats mycket i Folkets Park. I framtiden behöver ju folk kunna träffas för att kärlek ska kunna uppstå och att få syn på någon i en folkhop som man fattar tycke för är en möjlighet vi människor måste vara rädda om, idag när alla sitter framför en skärm och aldrig träffar någon i real life.

Spara sista dansen är inte bara ett minne av alla som kämpat för vår demokrati och vår välfärd utan också det viktiga att bevara mötesplatserna så att vi kan fortsätta ses i verkligheten.

Skorna symboliserar dramat i vardagen. Vad hände? Skavde skorna, gick klacken av, vad hände efter att skorna tagits av. En räcka händelser kan ha satts igång på grund av dessa slingbacks.

Verket är skapat i brons monterat på kalksten från Borghamns stenförädling.