AKTUELLT Hösten 2023 ,19/10-27/11, Galleri Hörnan Falun

FaluKuriren skriver om utställningen här


Väsby Konsthall Stockholmsbilder, 2022, 4 september klockan 14.00. Konstnärssamtal med konstnärerna Eva Lindgren (måleri), Bia Ullenius Hellström (måleri) och Anna Åkerström (måleri, skulptur) Moderator Johannes Wikman.

Hur långt är ett snöre, äggoljetempera på duk

Ta pendeltåget till Upplands Väsby. Ta en av följande bussar som stannar vid hållplatsen utanför Väsby Konsthall hållplats Sigma: 568 går mot Löwenströmska sjukhus 562 går mot Runby

Bägge bussarna har halvtimmestrafik från Upplands Väsby station.

Busshållplatsen är den första när du kommer ut från stationen.

vernissage
Väsby Konsthall 20/8-11/9 2022

Stockholmsbilder
på VÄSBY Konsthall.

Vernissage 20/8 2022

Ställer ut målningar tillsammans med
Anna Åkerström, skulptur,
och
Bia Ullenius Hellström, måleri,
på temat Stockholm!


Avtäckning skulpturerna i Vadstena Folkets Park
Avtäckning skulpturerna i Vadstena Folkets Park

Avtäckning Vadstena Skulpturpark den 6/6 2019

Medverkar som en av de fyra första skulptörerna i Artcamps projekt att förvandla Vadstena folkets park till en skulpturpark.

Mitt bidrag heter ”Spara sista dansen till mig”.

Tänkte först göra en mekanisk dansbana och kontaktade Tore Göranzon, Boets uppfinnarjocke, för att få hjälp med konstruktionen, men tänkte sen att det kan bli för krångligt, med rostande mekanik mm, så jag gjorde i stället ett porträtt på honom och hans fru Irene, för de har ju rötter här och har träffats mycket i Folkets Park. I framtiden behöver ju folk kunna träffas för att kärlek ska kunna uppstå och att få syn på någon i en folkhop som man fattar tycke för är en möjlighet vi människor måste vara rädda om, idag när alla sitter framför en skärm och aldrig träffar någon i real life.

Spara sista dansen är inte bara ett minne av alla som kämpat för vår demokrati och vår välfärd utan också det viktiga att bevara mötesplatserna så att vi kan fortsätta ses i verkligheten.

Skorna symboliserar dramat i vardagen. Vad hände? Skavde skorna, gick klacken av, vad hände efter att skorna tagits av. En räcka händelser kan ha satts igång på grund av dessa slingbacks.

Verket är skapat i brons monterat på kalksten från Borghamns stenförädling.